Satake Tomoko Nóż Nakiri 16cm

  • Dodaj recenzję:
    • 803-731
    • Producent: Satake
    • Kod producenta: 4956617803731
    • Dostępność: Brak
    • szt.
    • Cena netto: 80,49 zł 99,00 zł
    • Niedostępny

    Profesjonalny japoński nóż Satake Tomoko, Nakiri 16 cm.

    Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.

    Satake Tomoko Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze - stal 420J2

    Twardość - 56 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 28,5 cm

    Długość ostrza - 16 cm

    Szerokość klingi - 5 cm

    Grubość klingi - ok. 1,5 mm

    Waga - ok. 97 g

    Noże kuchenne z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna.

    Główne cechy

    Twardość HRC +/- 1: 56 - 58
    Klinga nierdzewna: Tak
    Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
    Stal wielowarstwowa: Nie
    Materiał rękojeści: Klasyczna nitowana
    Rodzaj noża: Nóż kuchenny
    Długość ostrza: 16 - 19 cm
    Typ ostrza: Nakiri
    Stal: 420J2